• Namest, dab' u živlenu mehko si postlou
  • Ne men' se za geslo »Go with the Flow«
  • In tko ga bo zgleda še naprej srov
  • Ker: vsak bk ma svoj štrk in vsak vou ma svoj prov!

2. gruden

1941

V Londonu v Angliji se je rodil Tom McGuinness, kitarist nekdanje skupine Manfred Mann. Ta je nastala leta 1962 pod imenom Mann-Hugg Blues Brothers. Še istega leta so se člani preimenovali v Manfred Mann and The Manfreds in leta 1963 dokončno v Manfred Mann. Leto kasneje je izšla debitantska studijska plošča, uspeh pa je prišel leta 1964 s pesmijo Do Wah Diddy Diddy, ki je zasedla vrh angleške in ameriške lestvice. Njihove velike uspešnice so še pesmi If You Gotta Go Go Now, Pretty Flamingo, Mighty Quinn in Fox On The Run. Zasedba Manfred Mann je razpadla leta 1969.

1942

V mestu San Pedro v Californiji se je rodil Ted Bluechel Jr., nekdanji kitarist skupine Association. Zasedbo so ustanovili leta 1965. Leta 1966 so člani izdali debitantski album z naslovom And Then... Along Comes The Association, na kateri je tudi velika uspešnica Cherish. Ta je osvojila vrh ameriške lestvice, kar je leto kasneje uspelo tudi pesmi Windy. Ted Bluechel Jr. je iz postave odšel leta 1984.

1960

V angleškem mestu Sheffield se je rodil Rick Savage, basist in ustanovni član skupine Def Leppard. Nastala je leta 1977, prvi studijski album z naslovom On Through The Night pa je izšel leta 1980. Člani so uspeli leta 1983 s tretjo ploščo Pyromania, ki je zasedla drugo mesto ameriške lestvice najboljših plošč. Še večji uspeh je prinesla četrta plošča Hysteria, ki je osvojila vrh angleške in ameriške lestvice. Na njej je tudi pesem Love Bites. Enak uspeh je dosegla tudi peta plošča Adrenalize.

1967

Skupina Monkees je s četrto studijsko ploščo Pisces, Aquarius, Capricorn and Jones Ltd. osvojila vrh ameriške lestvice najboljših albumov. Na plošči je tudi velika uspešnica z naslovom Pleasant Valley Sunday.

1972

Člani skupine Temptations so s pesmijo Papa Was A Rolling Stone osvojili vrh ameriške glasbene lestvice. Na prvem mestu so ostali teden dni, zanjo pa so dobili tudi tri nagrade Grammy.

1978

Rod Stewart je s pesmijo Da Ya Think I`m Sexy? iz devetega albuma z naslovom Blondes Have More Fun osvojil vrh angleške lestvice.

1995

Mariah Carey in skupina Boyz II Men sta se z uspešnico One Sweet Day uvrstili na vrh ameriške lestvice. Pesem je na prvem mestu ostala šestnajst tednov.

2006

Umrl je David Mount, bobnar skupine Mud. Rodil se je 3. marca leta 1947 v Londonu v Angliji. Zasedba je bila ustanovljena leta 1966. Prvič je uspela leta 1974 s pesmijo Tiger Feet, ki je bila v Angliji najbolje prodajan single leta 1974. Uspešnica je zasedla tudi vrh angleške lestvice, kar je še istega leta uspelo tudi pesmi z naslovom Lonely This Christmas in leta 1975 pesmi Oh Boy.